top of page

İzmir gönüllülerimiz, 16-17 Şubat 2024 tarihlerinde üç ayrı köyde eğitim verdi.

Tohumluk Vakfı İzmir gönüllülerimiz kırsalda eğitime öncülük ediyor ve çalışkanlıklarıyla göz kamaştırıyor. Gönüllülerimiz 16 ve 17 Şubat tarihlerinde Kemalpaşa ilçesinin Yukarı Kızılca, Ören ve Sarılar Köylerinde farklı eğitimler verdiler.


Tohumluk Vakfı İzmir gönüllülerimizden, ilkyardım eğitmenleri Sevim Ateş, Feride Kadıköylü ve Ayla Akay, 17 Şubat 2024 tarihinde Yukarı Kızılca köyünde, "Doğru İlkyardım Hayat Kurtarır" sloganıyla önemli bir temel ilkyardım eğitimini gerçekleştirdi.


Vakfımızın temel amacı, köy ve kırsal bölgelerde toplumsal, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlamak olduğu için ilkyardım eğitimlerimizle bireylere acil durumlarla baş etme becerisi kazandırmayı ve toplulukları daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. İlkyardımın hayati bir öneme sahip olduğuna inanarak, köyde yaşayan vatandaşlarımıza bu eğitimi ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. İlkyardım eğitimi, katılımcılara temel ilkyardım prensipleri, acil durum müdahaleleri ve hayati öneme sahip beceriler hakkında bilgi sağladı. Eğitimde, kazalar, yaralanmalar ve ani hastalıklarla karşılaşıldığında nasıl doğru müdahale edileceği konusunda pratik uygulamalar da gerçekleştirildi. Vakfımızın bu eğitim etkinliği, toplumsal bilinci artırmaya yönelik önemli bir adım oldu. İlerleyen dönemde İlkyardım derslerimizin devamını programlamaktayız, bu sayede daha fazla kişiye bu hayati bilgileri ulaştırmayı hedefliyoruz.



Öte yandan, 17 Şubat Cumartesi günü saat 11:00'de, Sarılar köyünde gönüllümüz Kimya Mühendisi Dilek Günay tarafından, Temel Eğitim Serisi Projemizin 4. eğitimi olan "Atık Ayrıştırma ve Sıfır Atık Yönetimi" eğitimi büyük bir ilgiyle gerçekleşti.


Eğitimde, çocuklara atıkları doğru bir şekilde ayrıştırma ve sıfır atık hedefine ulaşma konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçladık. Dilek Günay'ın uzmanlığı ve interaktif yaklaşımıyla çocuklara çevresel etkileri azaltma, geri dönüşümü teşvik etme ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseme konularında pratik stratejiler ve uygulamalar aktarıldı. Etkinlik sırasında çocuklarla birlikte tohum topları yapıldı ve doğaya neşeli bir renk kattık. Ayrıca, atık ayrıştırma kutuları öğrencilere hediye edildi ve çevre dostu alışkanlıkları benimsemelerine destek olundu. Atık ayrıştırmayı pekiştirmek amacıyla ise bir sınıflandırma oyunu oynandı. Oyun, çocukların eğlenirken öğrenmelerine katkı sağladı ve atık yönetimi konusundaki farkındalıklarını artırdı.


Bu güzel etkinliğin başarısında emeği geçen Kimya Mühendisi Dilek Günay'a ve desteklerini esirgemeyen tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz. Çocuklarımıza çevre bilinci aşılamak ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak adına önemli bir adım attık.




Ayrıca, Tohumluk Vakfı İzmir gönüllümüz Diş Hekimi Mehtap Acarer tarafından Ören İlkokulu Anasınıfı, 1. ve 2. sınıfların 3’er şubesine verilen "Ağız Hijyeni" eğitiminde, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konularında bilgi verilerek, düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması amaçlanmış ve eğitim bitiminde 161 öğrenciye diş fırçası ve 30 günlük diş fırçalama takvimleri dağıtılmıştı. 16 Şubat Cuma günü, ağız hijyen takvimleri toplanarak öğrencilerin farkındalıkları değerlendirildi. Anasınıfı öğrencilerinin eğitimden daha fazla katkı aldığı dikkat çekiciydi. Öğretmenlerle yapılan değerlendirmede, okul öncesi dönemde öz bakım becerilerinin kazandırılmasının önemine vurgu yapıldı. Ağız ve diş sağlığı eğitimi ile amaçlanan, öğrencilere düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve sağlıklı bir ağız hijyenini sürdürmelerine destek olmaktı. Gönüllümüz Mehtap Acarer tarafından yapılan eğitim ve sertifika dağıtımıyla 161 öğrenciye sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırıldı.



Bu güzel etkinliklerin gerçekleşmesinde ve Tohumluk Vakfı'nın tohumlarının tüm yurda dağılmasında emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.


59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page